aug 252023
 

Ook in de zomervakantie zijn er schaaktoernooien. In Dieren werd het ONJK gehouden. Dat is het Open Nederlands Jeugdschaakkampioenschap. Dat werd vele jaren in Twente gehouden (Borne en Enschede), maar nu in Dieren. Het is een meerdaags toernooi met één of twee ronden op een dag. Samuel was daar aanwezig in de categorie C. Hij werd uiteindelijk vierde met 6,5 uit 9. Dat was nog genoeg voor een prijs. Helemaal tevreden was Samuel niet, maar het is geen slechte score. Gefeliciteerd! Ook Lancelot en Clovis waren vanuit Frankrijk aanwezig. Clovis deed mee in de A-groep en Lancelot in de B-groep. Clovis scoorde behoorlijk met 5,5 uit 9 en werd gedeeld tweede. Lancelot kwam tot 4,5 uit 9. Lancelot gebruikt in de opening te veel bedenktijd, waardoor hij te weinig tijd voor het eindspel overhoudt.

In Eindhoven werd van 12 tot 19 augustus de Olympiade voor de internationale schaakjeugd gehouden. Dana was daarvoor uitgenodigd. Natuurlijk best wel een eer om voor je land in zo’n sterk internationaal gezelschap te mogen meedoen. Er waren 63 teams (viertallen) uit 47 landen aanwezig. Dana speelde in Nederland 1 en dat team eindigde uiteindelijk op een 16e plaats. In zo’n veld geen slechte score. China werd kampioen voor Turkije en Griekenland. Een prachtige ervaring voor Dana!

Alan deed in de vakantie mee aan Split Open in Kroatië. Daar was een sterk deelnemersveld aanwezig met o.a. een paar sterke grootmeesters. Alan speelde een sterk toernooi en kwam uit op de mooie score van 5,5 uit 9. Heel goed gedaan! Naast het plezier in schaken was het voor Alan en zijn familie ook een mooie vakantie. Split met omgeving is mooi.

 Posted by at 2:29 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.