okt 032021
 

Op zaterdag 2 oktober begonnen de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams. Ons A-, C- en twee E-teams begonnen aan deze nationale titelstrijd. Het was logistiek best wel even puzzelen, want Klim-Op A speelde in Den Haag, het C-team in Goes en de twee E-teams in Muiderberg. Maar we hebben zeer goed meewerkende ouders, die voor het vervoer en begeleiding zorgden. Zelf ging ik mee met de jongsten. Ons A-team, dat dus in Den Haag speelde, begon met twee duidelijke overwinningen. SHTV (2,5-1,5) en RSR/Ivoren Toren (4-0) werden verslagen. Cedric (bord 1: 2 uit 2), Daniel (bord 2: 1 uit 2), Javeria (bord 3: 1,5 uit 2) en Kathleen (bord 4: 2 uit 2) begonnen dus erg overtuigend! Kathleen, bedankt, dat je op het laatste moment wilde invallen! Ed, vader van Daniel, bedankt voor de begeleiding. Heico, vader van Cedric, en Zubair, vader van Javeria, bedankt voor het vervoer!

Klim-Op C speelde in Goes. Ook zij begonnen heel goed. Eerst werd Goes C met 4-0 verslagen en daarna werd ook ESV C (Eindhoven) met 3-1 aan de zegekar gebonden. Samuel aan bord 1 scoorde 1 uit 2 en Janice (bord 2), Manixia (bord 3) en Louis (bord 4) alle drie 2 uit 2. Mooie prestatie, denkhoofden! Rik, vader van Manixia en Armindo, vader van Samuel, bedankt voor het vervoer en de begeleiding!

Onze twee C-teams moesten naar Muiderberg voor de halve finale van het NK voor E-teams. Klim-Op E 1 plaatste zich overtuigend voor de finale. Er werd 6 keer gewonnen en in de laatste ronde werd er verloren van ESV E1. Toen waren de sterren wat vermoeid, maar was ook de tegenstand zwaar. Er zat tegen ESV meer in, maar de scherpte was er bij ons af. Desalniettemin gaat ons eerste E-team overtuigend naar de finale. Parsa (bord 1: 5 uit 7), Amir (bord 2: 6 uit 7), Yuhong (bord 3: 6 uit 7) en Djurre (bord 4: 4 uit 7) zullen dan goed aan de bak moeten! Nu gefeliciteerd met jullie plaatsing. Ons tweede E-team deed veel ervaring op. Ze wisten een ronde gelijk te spelen en in de andere ronden werd er wel steeds gescoord, maar net niet genoeg. Ze leerden heel veel en het was voor hen een goede leerschool. Eden op bord 4 werd met 3,5 uit 7 topscorer van het team. Eddy op bord 1 had het natuurlijk erg zwaar, maar speelde zeker niet slecht. William op bord 2 kwam tot 2,5 uit 7, Yuway op bord 3 tot 2 uit 7. Goed gestreden, jongens! Jun, vader van Yuhong en Yuway, Marcel, vader van Djurre, en opa en oma van Amir bedankt voor het vervoer en de begeleiding. Opa trakteerde ons en de kids nog op gebak. Hartelijk dank!

 Posted by at 7:47 am

Sorry, the comment form is closed at this time.