jun 112023
 

Zaterdag 10 juni werd in Gouda de tweede dag van het Nederlands Kampioenschap voor basisscholen afgewerkt. Vorige week zaterdag waren er 6 ronden gespeeld en nu volgden er nog 5. Stelberg 1 stond na vorige week op een gedeelde derde plaats. Het ging nu wat minder met het team. Er werd fel gestreden dat wel, maar op beslissende momenten ging het net fout. De concentratie was dan even weg en dat kostte punten. Zo werd tegen de latere kampioen, ’t Karregat uit Eindhoven, een winnende positie weggegeven. In plaats van 2,5-1,5 voor ons team, werd het 2,5 – 1,5 voor de Eindhovenaren. Schaaktechnisch komen onze denkhoofden niets tekort, maar de denkhouding kan beter. Rust en concentratie zijn bij schaken erg belangrijk. Uiteindelijk werd het team, waar nog veel progressie in zit, achtste en dat leverde toch nog een beker op. Volgend jaar zijn 4 van de 5 spelers nog in het team over, dus dan is er meer kans. Het team won 6 wedstrijden en speelde een keer gelijk. Dat leverde 13 matchpunten en 28 bordpunten op. Verder werd Ethan op bord 3 topscorer aan dat bord, wat hem ook nog een prijs opleverde.

De scores van De Stelberg 1 zijn: bord 1 – Yuhong: 6,5 uit 11 bord 2 – Bryan : 5,5 uit 11 bord 3 – Ethan : 9 uit 11 (!) bord 4 – Yuway : 4 uit 6 en William: 3 uit 5.

De Stelberg 2 werd in dit sterke veld van 40 schoolteams uiteindelijk 35e. Het is een jong team, waar in de toekomst nog veel van verwacht mag worden. Ze deden erg veel wedstrijdervaring op en dat is erg belangrijk. Ze deden erg hun best en bleven gaan, ook al waren de tegenstanders vaak wat te sterk. Er werd toch drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld. Zo eindigde het team op 8 matchpunten en 16 bordpunten. De scores van De Stelberg 2 zijn: bord 1 – Eden: 3,5 uit 11 bord 2 – Noah Vleugel: 5 uit 11 bord 3 – Haitong: 2,5 uit 11 bord 4 – Wim: 2 uit 6 en Dongling: 3 uit 5.

Ouders weer bedankt voor de begeleiding en de foto’s! In het bijzonder Leon en Jun, die de teams begeleidden. Het waren twee spannende wedstrijddagen, maar er was ook wat ruimte voor gezelligheid.

 Posted by at 12:11 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.