nov 132022
 

Op zaterdag 12 november werd de volgende speeldag van het NK voor clubteams gespeeld. Ons E-team speelde de finale in De Bilt en ons A- e4n C-team moest naar Utrecht. In De Bilt werd dus de E-finale gespeeld. Na voorronden en een halve finale waren er nog 18 teams over in de finale. Ons E-team begon de finale goed. Er werden 7 ronden gespeeld met een bedenktijd van 15 minuten en 5 seconden per zet. Schaaktechnisch zit het wel goed met onze denkhoofden in het E-team. De concentratie viel af en toe weg en dan werd een gewonnen stelling toch nog verloren. Dat gebeurde wat te veel en uiteindelijk werd ons team zesde, net buiten de prijzen. Ze kwamen 1 bordpunt tekort. Yuhong op bord 2 werd de topscorer met 5 uit 7. Amir op bord 1 kwam tot 3,5 uit 7, William op bord 3 tot 4 uit 7 en Yuway op bord 4 tot 1 uit 3. Ethan speelde 4 partijen op bord 4 en kwam tot 2 uit 4. Zeker geen slecht resultaat, maar we moeten vooral aan de denkhouding/concentratie werken.

Ons A- en C-team speelden in Utrecht. Het C-team stond na twee speeldagen samen met VAS C1 bovenaan de ranglijst. Op deze derde speeldag werd het spannend. Maar onze denkhoofden wisten Amsterdam West C1 met 2,5 – 1,5 te verslaan. Daarna werd er met 2 – 2 gelijk gespeeld tegen Zukertort C1. VAS C1 beleefde een slechte dag en verloor beide ronden. Onze Klim-Oppers staan nog steeds bovenaan en worden nu door DD C1 gevolgd op 1 matchpunt. De nationale titel ligt binnen handbereik. Ons team bestaat uit: bord 1 – Samuel: 1,5 uit 2 (totaal 4 uit 6); bord 2 – Rawi: 2 uit 2 (totaal 6 uit 6!); bord 3 – Janice: 1 uit 2 (totaal 5 uit 6) en bord 4 – Fjodor: 0 uit 2. Ons A-team werd versterkt door Thijs van Dam. Dana kon niet meedoen, maar Thijs viel dus in. Bedankt, Thijs! Hij won zijn twee partijen. Manixia op bord 2 scoorde 1,5 uit 2, Parsa op bord 3 kwam tot diezelfde score. Jasper eindigde deze dag op 1 uit 2.

Op zaterdag 10 december wordt het NK voor clubteams afgesloten. Ons D-team speelt dan de finale in Groningen (!). Het C-team, dat er goed voor staat, speelt zijn twee laatste ronden in Muiderberg. Verder gaat ons A-team naar Arnhem voor hun laatste twee ronden. Rik en Armindo, ontzettend bedankt voor het vervoer en begeleiding van het A- en C-team! Viktor en de ouders van Thijs, bedankt voor het vervoer naar Utrecht. Jun en opa bedankt voor het vervoer en begeleiding van het E-team in De Bilt! Armindo, ook erg bedankt voor de foto’s!

 Posted by at 11:01 am

Sorry, the comment form is closed at this time.