jun 182023
 

Op zaterdag 17 juni werd in Spijkenisse de Nationale Pupillendag gehouden. Dat is het Nederlands Kampioenschap in de leeftijden 6, 7 en 8 jaar. Van de Klim-Op waren er 6 denkhoofden aanwezig. Zij hadden zich via regionale voorronden geplaatst voor deze Pupillendag. Helaas werd er geen topklassering door deze kinderen gehaald, maar ze deden wel heel veel wedstrijdervaring op. Dat is erg belangrijk. In de jongste categorie H hadden we Olivia en Avery. Ze deden erg hun best en wisten al punten te scoren. Avery scoorde 3 uit 7 en Olivia 2,5 uit 7. Met nog wat training komen zij zeker verder!

In de G-categorie (7 jarigen) hadden we Yuway, Fajar en Jan Peter. Voor Yuway zat er een topklassering in, maar op het beslissende moment leed hij in gewonnen positie een nederlaag. Dat was jammer, want hij zat dicht tegen de eerste plaatsen aan. Fajar kwam tot een score van 3,5 uit 7 en dat is helemaal niet slecht, want zo veel toernooi-ervaring heeft hij nog niet. Jan Peter scoorde 2 uit 7, maar ook dat gaan we verbeteren. Hij is enthousiast en leergierig genoeg!

In de F-categorie deed Ethan mee. Hij kon deze dag zijn draai niet vinden, terwijl hij op het sterk bezette schoolschaakkampioenschap zo goed presteerde. Misschien zat hij al een beetje met z’n gedachten bij de reis naar China. Na afloop vloog hij naar China. Hij eindigde op 3,5 uit 7. Mister X was ook weer aanwezig voor een simultaan (zie foto). Wie is toch deze vrij sterke schaker? Hij is kampioen in een discipline van het schaken. Ik heb gezien zijn vrij kleine postuur wel een idee! Jullie ook?

Ouders weer ontzettend bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Ook bedankt voor het sturen van foto’s.

 Posted by at 8:19 am

Sorry, the comment form is closed at this time.