mei 032020
 


Vandaag, zondag 3 mei, viert meester Jan zijn 70e verjaardag! Natuurlijk hadden we deze dag graag groots willen vieren. Door de omstandigheden van dit moment zal hij zijn verjaardag alleen moeten vieren. Er was een feestzaal gereserveerd, waar we hem van harte hadden kunnen feliciteren met dit kroonjaar! Het heeft helaas niet zo mogen zijn. Toch zullen zijn “denkhoofden”, zoals hij zijn schaakkinderen altijd noemt, aan hem denken op deze bijzondere dag.
Al zo’n 48 jaar geeft meester Jan met groot succes schaakles aan de kinderen, die daar belangstelling voor hebben. Zelf zegt hij, dat hij meer dan 1000 kinderen schaken heeft geleerd. Hij wil zeker 50 jaar schaakles volmaken.Ook zegt hij, dat hij ze “een spel voor het leven” meegeeft en “ze worden er niet minder van!” Als er oud-schaakleerlingen bij hem langs komen, hebben zij het altijd over zijn grote gedrevenheid het schaken over te brengen. Velen schaken nog, in clubverband of gewoon in hun vrije tijd. Meester Jan is een boegbeeld voor het jeugdschaak! Hij zegt altijd ja, als hij gevraagd wordt voor een schaakcursus op scholen en hij hoeft er nooit wat voor te hebben. Zijn schoolschaakvereniging “Klim-Op” is door zijn successen alom bekend in de vaderlandse schaakwereld.
Zelfs in deze moeilijke tijd is meester Jan dagelijks online bezig met zijn denkhoofden.

Meester Jan, hartelijk gefeliciteerd met uw 70e verjaardag! Wij hopen, dat u nog vele jaren doorgaat met de schaaklessen!
Juf Bep (mede namens de denkhoofden)

 Posted by at 1:05 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.