mrt 192023
 

Na de titel in de C-categorie en de derde plaats in de E-categorie heeft onze club de titel in de D-categorie gepakt. Het ging om het Jeugdclubkampioenschap in de D-categorie van de Rotterdamse en Haagse Schaakbond. We waren in de D-categorie met drie teams aanwezig. Ons eerste team bestaat uit: Amir, Parsa, Arda en Yuhong. Dit viertal bleek van de 16 aanwezige teams de sterkste te zijn. Het team bleef ongeslagen. Alleen DD uit Den Haag wist onze denkhoofden op 2-2 te houden; de andere ronden werden duidelijk gewonnen. Arda was onze ronde-teller dit keer met 7 uit 7. Heel knap! In de eerste ronde moesten Klim-Op D1 en Klim-Op D2 tegen elkaar. Klim-Op D2 gaf zich niet zomaar gewonnen. Yuway op bord 4 wist zijn broer Yuhong pootje te lichten! Bryan, William en Ethan verloren van Amir, Parsa en Arda. Zo werd het 3-1 voor het eerste team. De scores van ons winnende team waren indrukwekkend: bord 1 – Amir: 6 uit 7, bord 2 – Parsa: 6 uit 7, bord 3 – Arda: 7 uit 7 (!), bord 4 – Yuhong: 5 uit 7.

Verder deed Klim-Op D2 het ook erg goed. Jammer was, dat ze de laatste ronde van DD verloren. Er zat bij Bryan op bord 1 meer in. Het werd 1-3 helaas. Het betekende wel een verdienstelijke vijfde plaats uiteindelijk en ook zij hebben een NK-ticket behaald! De scores van Klim-Op D2 waren: bord 1 – Bryan: 3 uit 7, bord 2 – William: 2 uit 7, bord 3 – Ethan: 5 uit 7, bord 4 – Yuway: 6,5 uit 7 (!) Ons derde team bestaat uit E-spelers: Haitong, Sophie, Fynn en Dongling. Ze hadden natuurlijk niets te verliezen! Alle vier wisten 2 uit 7 te scoren en dat is gewoon goed! Ze wonnen een ronde en speelden een keer gelijk. Ze deden heel veel wedstrijdervaring op en dat was ook de bedoeling. Van hen zullen we in de toekomst nog horen!

In het Jeugdclubkampioenscap in de A/B-categorie hadden we ook een team, al verschenen we niet in de sterkste opstelling. De tegenstand was flink. Het team wist in 5 ronden twee keer gelijk te spelen en verloor drie keer. De scores waren: Janice – 0,5 uit 5, Fjodor – 0,5 uit 4, Noah – 2 uit 3, Anthony – 1 uit 3 en Robin – 2,5 uit 4.

We kunnen tevreden terugkijken naar deze Jeugdclubkampioenschappen! Ouders en opa bedankt voor het vervoer en de begeleiding! Ook bedankt voor de foto’s!

 Posted by at 9:17 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.