feb 052023
 

Zaterdag 4 februari waren er aardig wat schaakkinderen in “De Havik” in Sliedrecht. Daar werd de finale van de PJK C gehouden en ook nog de Grand Prix. Eerst de finale van de PJK C. Er hadden zich 6 denkhoofden voor deze finale geplaatst, waaronder 3 Klim-Oppers. Yuhong, Samuel en Janice probeerden zich net als Wouter, Oscar en Luka te plaatsen voor het NK. Janice moest zich zien te handhaven tussen die 5 jongens. Dat deed ze best goed, want ze scoorde 3,5 uit 5. Tegen de kampioen, Wouter Terlouw, speelde ze remise, maar ze had eigenlijk moeten winnen. Het leverde haar de derde plaats op. Samuel werd met dezelfde score tweede op weerstandspunten. Omdat Wouter eigenlijk van de SGS is, heeft Samuel een goede kans voor een NK-ticket. Eigenlijk zou er ook zo’n NK-plaats voor Janice moeten komen, is mijn mening. Yuhong kon in dit geweld niet scoren, maar heeft wel even goed aan de C kunnen ruiken.

Dan de Grand Prix, waar maar liefst 120 kinderen aan mee deden. De kantine van de er naast gelegen korfbalvereniging kon gelukkig ook gebruikt worden. Schaken zit duidelijk in de lift! Er waren 14 Klim-Oppers aanwezig en ze weerden zich zo goed mogelijk. In de hoogste groep deed Amir mee. Samen met nog drie denkhoofden probeerde hij de toernooi-winst te behalen. Dat lukte, want met 2,5 uit 3 werd Amir winnaar! Zijn “eeuwige” rivaal, Boyd Leenen, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Gefeliciteerd, Amir. Arda mocht in de tweede groep meedraaien en eindigde op 2 uit 3 en dat leverde de tweede prijs op. Ook jij gefeliciteerd, Arda!

In de andere groepen deden onze denkhoofden het ook goed. Onze rondeteller was Fynn. Hij scoorde namelijk 7 uit 7 en dat is knap! Anthony, die na een paar jaar weer eens aan een toernooi meedeed, werd in zijn groep derde met 3 uit 5. Bryan werd in zijn groep ook derde met 3,5 uit 5. Die score haalde Amin ook en daarmee werd hij tweede in zijn groep. Noah en Fjodor scoorden in hun groep 3 uit 5 en ook zij gingen met een prijs naar huis. Yuway zat in een spannende groep en haalde met 2 uit 5 nog een derde prijs. Prijswinnaars, gefeliciteerd! Matthew (3,5 uit 7), Olivia (0,5 uit 7), Robin (2 uit 5), Ethan (2 uit 5) en William (2 uit 5) vielen dit keer niet in de prijzen, maar dat gaan ze de volgende keer weer proberen. Ouders en opa weer bedankt voor het vervoer en de begeleiding!

 Posted by at 8:54 am

Sorry, the comment form is closed at this time.