feb 262023
 

Op zaterdag 25 februari werd in het Denksportcentrum in Delft het Jeugdclubkampioenschap van de RSB/HSB in de C- en E-categorie afgewerkt. We hadden twee C-teams en twee E-teams in de strijd. Klim-Op C1 behaalde op knappe wijze het Jeugdschaakkampioenschap van de RSB en de HSB in de C-categorie binnen! De grootste concurrent was DD C1 uit Den Haag. Dit sterke team werd op 2-2 gehouden. De andere ronden werden gewonnen. In de laatste ronde ging het om de bordpunten. Ons team had 1 bordpunt meer dan DD C1. Klim-Op C2 moest tegen DD C1 en Noah snoepte met zijn overwinning een puntje af van het totaal van DD C1. Een 3-1 overwinning was voor ons C1-team genoeg voor de titel. Dat werd het ook en zo was het kampioenschap binnen! En dan te bedenken, dat het niet de sterkste opstelling was, want Samuel en Janice konden niet meedoen. Het team bestond uit: bord 1 – Rawi (5 uit 7), bord 2 – Parsa (5,5 uit 70, bord 3 – Amir (6,5 uit 7) en bord 4 – Arda (6,5 uit 7). Amir en Arda waren dus de topscorers van het team met 6,5 uit 7! Gefeliciteerd, jongens! Klim-Op C2 deed het ook niet slecht met een vijfde plaats in een veld van 15 teams. Dit team bestond uit: bord 1 – Yuhong (5 uit 7), bord 2 – Bryan (3 uit 7), bord 3 – Noah (5 uit 7) en Robin (1 uit 4) en William (2 uit 3) wisselend op bord 4. Yuhong en Noah waren hier de topscorers met 5 uit 7. Vooral de overwinning in de eerste ronde van Yuhong tegen Rawi was verrassend.

In de E-categorie viel Klim-Op E1 in de prijzen met een mooie derde plaats. Het team kwam tot 13 matchpunten en 24,5 bordpunt. Het team begon wat stroef, maar op het laatst werden toch de nodige punten gescoord. Het team bestond uit: bord 1 – Yuway (6 uit 9), bord 2 – Ethan (8 uit 9), bord 3 – Fynn (4,5 uit 9)en bord 4 – Wim (6 uit 9). Jafar moest op het laatste moment afzeggen i.v.m. ziekte. Dat was wel een behoorlijke verzwakking voor het team. Toch is een derde plaats een mooi resultaat! Gefeliciteerd, denkhoofden!

Klim-Op E 2, bestaande uit Matthew (3 uit 9), Dongling (3 uit 6), Haitong (6 uit 7!), Sophie (5,5 uit 8) en Noah de Wolf (3 uit 6), werd in een veld van 16 teams achtste en dat is best een behoorlijk resultaat. Haitong en Sophie scoorden best wel goed. Matthew, Dongling en Noah streden voor elk punt. Natuurlijk moet er nog hard getraind worden om tot nog betere resultaten te komen. Dat gaan we zeker doen. Mooie resultaten van onze 4 teams! Ouders en andere familieleden, hartelijk dank voor vervoer en begeleiding! Leon, Wai-Man en moeder van Fynn bedankt voor de foto’s!

 Posted by at 3:16 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.